Proiecte

Workshop unianual în cadrul catedrei de Anatomie Topografică și Chirurgie Operatorie care oferă posibilitatea studenţilor de a desfăşura manopere practice pe material biologic, simulând manopere medico-chirurgicale fundamentale.

Grup ţintă – studenţii anilor II-VI și rezidenţi.

Realizat deja în zece ediţii, numărul participanților fiind peste 220 de studenţi autohtoni cât și internaționali (Danemarca, Kazahstan, Israel).

Află mai mult…

Proiect transnațional de mobilitate, grupul țintă fiind tudenții facutăților Medicină Nr. 1, Medicină Nr.2 și Medicina Preventivă.

Acest proiect presupune un schimb interuniversitar de studenți din USMF „Nicolae Testemițanu” și toate UMF-urile din România. Perioada de prticiare este de o săptămână, în care studenții, atașați unei grupe de studii, frecventează seminarele, lecțiile practice, workshopurile conform programului universitar și sunt încadrați int-run program social, prestabilit cu scop interactiv.

Află mai mult…

Proiecte transnațional de mobilitate dedicate studenţilor în medicină şi sănătate publică.

Grupul țintă fiind tudenții facutăților Medicină Nr. 1, Medicină Nr.2 și Medicina Preventivă.

Presupun un schimb de experienţă interuniversitară între Institutul de Medicină din Viniţa și Cernăuţi, Ucraina, și USMF „Nicolae Testemițanu”.

În decurs de o săptămână, studenții au ocazia de a primi o experiență medical universitară într-un alt transnațional.

Schimb de experiență în cadrul EMSA care are drept scop mobilitate academică în perechi. Durata schimbului 5 zile. Primul schimb a avut loc în perioada 22-26 noiembrie 2017. Au participat 10 studenți USMF și 9 studenți TU Munich.

Anual ASRM își ia angajamentul de a introduce studenții anului I în marea familie a universității, așa zis-ul «Botez de luptă». Boboceii își demonstrează talentele, abilitățile și virtuțile. Este una dintre cele mai frumoase tradiții, căci descoperă, din primele zile tot farmecul și zâmbetul anilor de studenție!

Eveniment, anual,  care reunește toate facultățile USMF. Momentul în care umorul se împletește cu concurența sănătoasă. În plmaresul acestei tematici sunt: Campionatul TVC USMF, Campionatul Interuniversitar TVC și TVC ediție specială ”Urmașii lui Testemițanu”.

Eveniment ce se organizează anual, la momet fiind constituit din 5 ediții; care îmbină utilul cu plăcutul. Acest eveniment presupune nominalizarea, selecția și ulterior decernarea premiilor pentru cei mai buni studenți USMF. Nominalizarea se efectuează la următoarele categorii – Studii, Voluntariat, Științe ,Cultură, Sport. Gala are loc în contextul Sărbătorilor de Iarnă, variază de fiece dată doar tematica serii.

Eveniment organizat bianual, în colaborare cu Centru Național de Transfuzie a Sîngelui.

Studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu participă voluntar la donare de sânge începând cu anul 2013. Scopul evenimentului este de a salva vieți și de a îndemna societatea să urmeze acest exemplu.

Statisctic vorbind, evenimentul evoluează și prinde amploare cu fiecare ediție: Anul 2016 – 334 donatori și Anul 2017 – 383 donatori.

Proiect național de instruire infromativă a subiectul Tuberculoza în Republica Moldova, organizat de către ASRM în parteneriat cu Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate.

În perioada 12 martie – 15 mai 2017, 25 de voluntari, studenți USMF au realizat 200 lecții de instruire a populației privind profilaxia tuberculozei. În total au fost instruite peste 2500 de persoane, atât din gimnazii și licee cât și angajați ai diferitor întreărinderi și gospodării țărănești. Arialul național instruit a constiutit 20 centre raionale și 2 municipii.

Proiect de talie națională derulat cu susținerea  Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a organizației FHI360. Proiectul a presupus informarea a 1,590 elevi, din 32 de licee mun. Chișinău și raioanele Ialoveni și Strășeni, despre bazele ajutorului medical de urgență conform Protocolului ABC de resuscitare cardio-respiratorie. Instructajul în licee  a fost efectuat de către studenții a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, selectați în baza criteriilor prestabilite de către organizatori și acreditați de către Centrului Universtar de Simulare în Instruirea Medicală.

Eveniment sportiv bianual ce presupune lupta dintre cei mai puternici studenți mediciniști. În urma luptelor cinstite, jurizării obiective și unui surâs al norocului Trântașul învingător primește drept premiu un berbec viu, conform celor mai frumoase tradiții moldave.

Campionat de fotbal organizat în Campusul Studențesc Malina Mică. La prima sa ediție, din anul 2017, au participat selecționatele căminelor nr.1, 2, 3, 7,8, 11, 12, 17 și selecționata ASRM. La finalul tuturor reprizelor, învingători au ajuns să fie cei din selecționta căminului 8, pe locul 2 s-a clasat căminul 7 și pe locul 3 echipa ASRM.

WordPress Theme built by Shufflehound. © Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină
X