Despre ASRM

A fi student la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”  înseamnă a conştientiza faptul că păşeşti pe urmele unor oameni de vază,  înseamnă a-ţi asuma unele responsabilităţi, dar şi scopuri nobile, înseamnă a demonstra că eşti suficient de matur pentru a da idei constructive şi pentru a lua decizii importante.

Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină (ASRM) care în acest an împlineşte  18 ani de activitate, este o dovadă a faptului că studenţii USMF „Nicolae Testemiţanu” pot fi conştienţi, responsabili şi suficient de maturi în acţiunile lor.

La baza fondării Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină (ASRM) se află Comitetul Sindical Studenţesc al Universităţii, fondat în 1946, iar apoi la 9 noiembrie 1999 în urma colaborării între organizaţiile studenteşti a USMF “Nicolae Testemiţanu” (Comitetul sindical studenţesc, Liga studenţilor medici, Asociaţia studenţilor medici) și Rectorat a fost fondată Asociaţia Studenţilor și Rezidenţilor în Medicină, organizarea căreia a fost inaugurată și aprobată la prima conferinţă a ASRM din 8 decembrie 1999.

În anul 2004 a avut loc a II-a conferinţă a ASRM, în cadrul căreia a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiei în frunte cu domnul Sergiu Berliba. În decembrie 2009 a avut loc a III-a conferinţă a ASRM cu prilejul căreia au aderat la ASRM şi alte organizaţii studenţeşti, unificîndu-se toate într-o Asociaţie a Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină în frunte cu președintele Marcel Abraş, asistent universitar, Disciplina cardiologie.

Actualul preşedintele al organizației, Gheorghe Buruiană, student al anului  VI, îşi propune să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale studenţilor USMF ”Nicolae Testemițanu”, drept dovadă în acest an varietatea direcţiilor de activitate a crescut.

Membrii ASRM-ului rămân a fi un grup de tineri entuziaşti, plini de idei şi forţe, gata să renunţe la puţinul timp liber pe care-l oferă curriculum-ul universităţii noastre pentru a aduce ceva nou, interesant, dar şi util în viaţa studenţilor USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Organigrama

Adunarea Generală

Consiliul de Administrare

Peședinte ASRM

Primvicepreședinte

Responsabil Facultatea Stomatologie

Vicepreședinte

Departamentul Relații Externe

Departamentul Resurse Umane și Voluntariat

Vicepreședinte

Departamentul Cultură

Departamentul IT și Mass-Media

Departamentul Trai

Vicepreședinte

Departamentul Social

Departamentul Proiecte

Departamentul Sport

Responsabil Facultatea Farmacie